Post Featured Image

Baston Wonen blij met ondersteuning in aanbesteding

Baston Wonen blij met ondersteuning in aanbesteding

‘Willems heeft veel ervaring 
in contractmanagement’

“Wij hebben veel kennis op het gebied van vastgoed. Maar bij Baston Wonen weten we te weinig van installatietechniek. Op dat vlak helpt Willems technisch adviesbureau ons. We zijn er erg blij mee.”

Aan het woord is Ben Koers, werkvoorbereider bij Baston Wonen. Willems technisch adviesbureau hielp de Zevenaarse woningcorporatie met het opzetten van een nieuw resultaatgericht onderhoudscontract voor cv-ketels. Onderdeel daarvan was een aanbestedingstraject waarin Baston Wonen op zoek ging naar een partij die het preventief onderhoud, de storingen en het vervangen van ketels op kon pakken.

Ben Koers: “Baston Wonen is een woningcorporatie met circa 4000 woningen. Het onderhoud van cv-ketels alsmede de vervanging daarvan moest worden verbeterd. We zochten naar een stuk maatwerk. Willems, waar we al langer mee samenwerken, heeft voor ons het aanbestedingstraject opgezet en begeleid. Al snel werd duidelijk dat Willems veel ervaring heeft in contractmanagement. Er is een gedegen projectplan gemaakt, waarin tot achter de komma’s alles helder is beschreven. Het heeft geleid tot een resultaatgericht ‘cv all-inn contract’ waar de kritieke prestatie-indicatoren (kpi) goed meetbaar zijn. Honderd procent maatwerk! Heel mooi vind ik dat we het traject als gelijkwaardige partners zijn ingegaan. Dan leer je elkaar goed kennen. Willems blijft scherp en zakelijk en kwam steeds weer met goede suggesties. Hierdoor drukten ze een duidelijk stempel op het eindresultaat.”

Transparant

Vier partijen namen deel aan het voortraject, waarvan er drie overbleven voor de aanbesteding. Het traject bleef voor iedereen transparant, ook waar het ging om de bedragen. Daardoor werd meteen helder waarom Baston Wonen koos voor GEAS. Overigens hield daarna het werk voor Willems technisch adviesbureau niet op. Ben Koers: “Willems beheert als onafhankelijke en specialistische partij het contract voor ons en beoordeelt de werkzaamheden. Daarbij wordt ook gekeken naar nieuwe, duurzame ontwikkelingen. Dit stukje contractmanagement is erg belangrijk voor de continuïteit en kwaliteit van de werkzaamheden.”

Ben Koers is tevreden over de samenwerking met Willems technisch adviesbureau. “Een adviesbureau kan veel expertise hebben. Maar dat alleen is niet genoeg. Het bedrijf moet ook passen bij de cultuur van de opdrachtgever. Dat is hier aan de orde. Willems en Baston Wonen passen bij elkaar.”