Post Featured Image

De Twentse Zorgcentra schakelt adviesbureau regelmatig in

De Twentse Zorgcentra schakelt adviesbureau regelmatig in

“Een klik met de mensen van Willems”

“Ze zijn onafhankelijk en brengen deskundigheid in. Precies dat zijn de redenen waarom wij graag een beroep doen op Willems technisch adviesbureau. We werken op dit moment op diverse fronten samen en dat verloopt erg prettig.”

Aan het woord is Linda van Benthem-Schurink, hoofd technische dienst van De Twentse Zorgcentra. Willems technisch adviesbureau is kind aan huis bij haar organisatie, zo maakt ze duidelijk. En er is werk genoeg. De Twentse Zorgcentra is namelijk de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Met twee grote locaties in Enschede en Losser, met daarnaast ook woningen in gewone woonwijken. De Twentse Zorgcentra herbergt maar liefst honderdvijftig gebouwen op diverse locaties.

We hebben met Linda van Benthem afgesproken op de locatie Enschede, waar ze kantoor houdt in de fraaie Villa Amelink, centraal op het instellingsterrein. “De laatste jaren doen we weer wat vaker een beroep op Willems. We doen graag zaken met een onafhankelijke adviseur. We kunnen onze vragen daar heel breed neerleggen. Daarbij is hier gewoon veel te doen waar het gaat om vastgoed. Zo hebben we Willems bijvoorbeeld ingeschakeld toen er klimaatproblemen ontstonden nadat een aantal nieuwbouwpanden was opgeleverd. De lucht was te droog en er moest luchtkwaliteitsverbetering worden toegepast. Met het rapport dat hier uit voortkwam, zijn er prima verbeteringen aangebracht. Zoals bijvoorbeeld stoombevochtiging.”

Waterinstallatie

Een ander project waar Willems bij betrokken wordt is de waterinstallatie op de locatie Losser. “De waterinkoop is aan vernieuwing toe. Van het huisje waar alles staat tot de hydrofoor en de waterkelder. Willems heeft in samenwerking met Vitens een compleet bestek uitgewerkt. Dit wordt nu in gang gezet. Vergis je niet, daar komt veel bij kijken. Het is een operatie waarin ook de kelder wordt gedesinfecteerd en de brandweer paraat staat als de waterkelder daarvoor tijdelijk leeg is.”

De renovatie van een monumentale villa op het terrein en de renovatie van een dagbestedingsruimte liggen nu ook op het technische bordje van Willems technisch adviesbureau. Net als de voorwaarden voor de NEN3140 inspectie. “Dit betreft de inspectie van de laagspanningsinstallaties. Ik ben bezig met een meerjarenplan zodat het een doorlopend verhaal wordt. We nemen de voorgeschreven normen voor steeds weer een nieuwe lichting gebouwen onder de loep, zodat we altijd up to date zijn en voldoen aan de voorschriften.”

Linda van Benthem noemt de samenwerking met de mensen van Willems ‘prettig’. “Het is goed om adviesrapporten en bestekken onafhankelijk te laten opstellen. Dat houdt het zuiverder richting de uitvoerende partijen. Dat traject loopt erg goed. Ik durf wel te stellen dat we een duidelijke klik hebben met de mensen van Willems.”