Post Featured Image

Er was meteen een duidelijke klik aanwezig

"Er was meteen een duidelijke klik aanwezig" 

Gebouwbeheerder Frank Noij van Patrimonium woonservice

Patrimonium woonservice in Veenendaal doet al zo’n tien jaar een beroep op de kennis en kunde van Willems technisch adviesbureau. “Met veel plezier”, zegt projectleider en gebouwbeheerder Frank Noij van Patrimonium. “Ik kom zelf uit de installatiewereld en heb regelmatig specialistische ondersteuning nodig. Die vind ik bij Willems technisch adviesbureau.”

Patrimonium woonstichting bestaat sinds 1919. Op 1 januari vond de fusie plaats met SIB Woonservice. De nieuwe naam luidt Patrimonium woonservice. De woningcorporatie waakt nu over 7.600 huurwoningen. “We verhuren woningen, maar ontwikkelen ook nieuwe projecten”, zegt Frank Noij. “Regelmatig maken we daarbij gebruik van de kennis van Willems technisch adviesbureau. Zo hebben we samen ooit een flat gemoderniseerd. Het eenpijpsysteem werd vervangen voor een tweepijpsysteem. Bij zo’n proces komen er veel vragen, waarbij Willems ons van advies heeft voorzien. Ze hebben veel verstand van zaken.”

Ketelhuis

Willems is inmiddels ingeschakeld bij meerdere projecten. Ketelhuis Engelenburg is de meest recente samenwerking. “In dit ketelhuis stonden twee oude Ten Horn Ketels uit 1965, die 550 woningen verdeeld over negen flats verwarmden. De ketels waren danig verouderd. Vorig jaar zijn we er mee aan de slag gegaan. Willems technisch adviesbureau bracht voor ons de kansen en mogelijkheden in kaart. Diverse oplossingen passeerden de revue. Uiteindelijk is gekozen om de bestaande infrastructuur in stand te houden en te gaan werken met drie gasketels en een compleet nieuwe regelinstallatie, die qua vermogen en werking slim werd afgestemd op de vraag van de bewoners. Werd in het verleden ook als het niet nodig was een hele flat verwarmd was en ging er veel warmte verloren, nu wordt er door de splitsingen die we gemaakt hebben alleen warmte geleverd daar waar er vraag is. We werken er sinds oktober mee en hebben daarom nog geen officiële cijfers, maar ik kan al wel verklappen dat we veel energie besparen en de bewoners dus goedkoper uit zijn. Een win-win-situatie.”
De samenwerking met Willems technisch adviesbureau verloopt volgens Frank Noij prettig. “Er was vanaf dag één een duidelijke klik aanwezig. Willems technisch adviesbureau is een no-nonsense bedrijf. Wij vragen en krijgen een klip en klare oplossing. Geen overdreven verhalen, maar duidelijkheid. We zijn beiden techneuten en zitten op dezelfde golflengte. Dat praat wel zo makkelijk.”