Post Featured Image

Jos Janssen van Info Holding blij met advies Willems

‘Rendement van zeker twintig procent’

Jos Janssen van Info Holding blij met advies Willems

'Rendement van zeker twintig procent’

Gebruikt mijn pand teveel energie? Is er een beter binnenklimaat mogelijk? Jos Janssen van het Duivense bedrijf Info Holding worstelde met deze vragen en schakelde Willems technisch adviesbureau in om zijn bedrijfspand Unie Veste door te lichten met behulp van de gratis EnergieCheck. Met succes.

Jos Janssen is een bekend gezicht bij Willems. Zijn automatiseringsbedrijf leverde de eerste computers en verzorgde in het kantoor aan de Visserlaan ook de automatisering. Jos Janssen: “Ik ben altijd onder de indruk geweest van de technische deskundigheid die er bij Willems aanwezig is. Ik denk dat ik dat met mijn elektrotechnische achtergrond wel kan beoordelen.”

Andersom stond Willems met advies klaar voor Jos Janssen. Bijvoorbeeld toen hij in 2009 eigenaar werd van de Unie Veste. “Ik ontdekte dat er opvallend veel warmte werd gebruikt in de zomer. De koeling moest veel te hard werken, waardoor de verwarming zelfs aansloeg. Hans Willems van Willems technisch adviesbureau waarschuwde mij bij zijn eerste bezoek aan de Unie Veste al voor de koelinstallatie. En hij constateerde meer. Zo bleek de zogenaamd zuinige PL-verlichting helemaal niet zuinig te zijn. De voorschakelapparatuur gebruikte meer stroom dan de lampen zelf.”

Jos Janssen ging vervolgens met Jeroen Willems in conclaaf. Alle installaties in het gebouw werden geanalyseerd. “Ik kreeg adviezen waar ik echt wat aan had. Willems houdt overal rekening mee, ook met bijvoorbeeld met de afschrijving van je bestaande installaties. Groot voordeel is dat het bedrijf onafhankelijk is. Ze kunnen daardoor een eerlijk advies neerleggen.”

Bij de Unie Veste werd een aantal installaties vervangen en ging de stadsverwarming de deur uit. Een investering die Janssen in zes jaar terugverdiende.

Jos Janssen durft iedereen de EnergieCheck van Willems te adviseren. “De eerste stappen zet je zelf op de website van Willems. Als je het niet doet, ben je een dief van je eigen portemonnee.

Het is waanzinnig hoeveel geld ondernemers laten liggen. Waarschijnlijk is iedereen te druk met ondernemen, maar Willems vertelt je precies wat je moet doen en hoeveel het je oplevert. De besparing op energiekosten levert je een rendement op van zeker twintig procent. Daarnaast heeft het bij ons geleid tot een veel beter binnenklimaat voor de huurders.”

Meer informatie: wta-bv.nl/energie