Post Featured Image

Verbouwingen en aanpassingen bij Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN)

Verbouwingen en aanpassingen bij Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN)

Willems gaat in de zomer naar school

In de zomer naar school. Leerlingen gruwelen er van, maar de specialisten van Willems technisch adviesbureau zijn de komende weken veel te vinden bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, waar op verschillende fronten wordt verbouwd en gerenoveerd. Met technische hulp van het Willems-team.

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, meestal aangeduid als de HAN, is met 31.000 studenten een van de grotere hogescholen van Nederland. Bijna iedere zomer vinden er volgens adviseur John Sloetjes van Willems technisch adviesbureau verbouwingen plaats. “Het schooljaar eindigt traditioneel met nieuwe wensen voor de verschillende studierichtingen of nieuwe leergangen. Dit jaar spant de kroon omdat we op zes verschillende fronten in zowel Nijmegen als Arnhem aan de slag mogen. Dat hebben we nog niet eerder meegemaakt. Voor ons betreft het renovatie van diverse installaties en technische aanpassingen ten gevolge van verschillende bouwkundige aanpassingen.”Ontwerpen


De afgelopen maanden stonden voor Willems in het teken van de voorbereidingen in de vorm van het opzetten van installatieontwerpen. Met het begin van de zomervakantie begonnen de daadwerkelijke werkzaamheden ter plaatse. Willems zorgt niet alleen voor de installatieontwerpen, maar begeleidt tevens de uitvoering. John Sloetjes: “De werkzaamheden zijn zo omvangrijk dat ze niet binnen één vakantieperiode van zes weken zijn afgerond. Daar zullen we volgend jaar mee verder gaan.”
In totaal gaat het voor beide locaties om zes gebouwen die weer moeten voldoen aan de moderne eisen. Het betreft bijvoorbeeld uitbreiding en verbetering van ventilatie- en koelinstallaties voor de leergang HTS Autotechniek en de faculteit Economie en Management (FEM). Parallel hieraan loopt een wijziging van de inrichting, die een oppervlakte van ongeveer 15.000 vierkante meter betreft. “We werken rechtstreeks voor de afdeling HAN-Huisvesting en doen dat met vaste medeadviseurs bijvoorbeeld LIAG Architecten. Dat werkt prettig en efficiënt omdat we al jaren samenwerken.”
Naast de genoemde werkzaamheden wordt tijdens iedere verbouwing ook de verlichting meteen meegenomen. “Met het oog op duurzaamheid vervangen we ook dit keer weer oude armaturen voor moderne en energiezuinige led-verlichting.”