Post Featured Image

Wiegerinck architectuur stedenbouw partner van Willems technisch adviesbureau

Wiegerinck architectuur stedenbouw partner van Willems technisch adviesbureau

‘Willems durft nieuwe grenzen op te zoeken’

Ze werken al sinds jaar en dag samen. Wiegerinck architectuur stedenbouw in Arnhem doet voor haar projecten regelmatig een beroep op de specialisten van Willems technisch adviesbureau. “Het is prettig om te werken met een no-nonsense installatieadviseur zoals Willems”, stelt algemeen directeur Koen Arts van Wiegerinck nadrukkelijk.

Wiegerinck is een moderne architectuurspecialist gevestigd op de bovenste verdiepingen van de hoge kantoortoren aan de Eusebiusbuitensingel in Arnhem. Met prachtig uitzicht op de John Frostbrug, die het verkeer ook vandaag weer toegang geeft tot de binnenstad, waar de Eusebiustoren deze morgen wordt uitgelicht door een heerlijk zomerzonnetje. Koen Arts werkt met zijn bedrijf aan projecten in de wereld van gezondheidszorg, wonen met zorg, onderwijs en hoogwaardig onderzoek. Projecten waar vaak net iets meer wordt gevraagd van de technische installaties.

“Wij zijn altijd op zoek naar vernieuwing en innovatiemogelijkheden”, vertelt Koen Arts. “Wat dat betreft past Willems technisch adviesbureau bij ons. Willems is een bureau dat met ons meedenkt, de kansen goed weegt en kritisch kijkt naar wat de klant precies nodig heeft. Daar maken ze vervolgens een optimale vertaling van. Met de kerngedachte dat kwaliteit voorop staat. Liever minder maken en goed, dan teveel en half. Maatwerk dus! En precies dat is tegenwoordig belangrijk.”
Op dit moment werkt Wiegerinck samen met Willems aan twee projecten. Galecop in Nieuwegein, waar een wijkcentrum wordt verbouwd tot gezondheidscentrum en de ‘vernieuwbouw’ van verpleeghuis Altenahove in het Brabantse Almkerk. “In deze twee bijzondere projecten komen de kwaliteiten van Willems goed tot hun recht.  Bij Galecop adviseren ze ons over de complete E- en W- installaties, van A tot Z. Ook de nazorg is hierbij inbegrepen. En in Almkerk fungeert Willems als sparringpartner op alle technische onderdelen, van ontwerp en bestek tot en met de uitvoering. In dergelijke projecten moet je samen integraal aan de slag en nieuwe grenzen durven op te zoeken. Willems kan dat als geen ander. Zij houden niet vast aan starre en ouderwetse gedachten, die we in de branche toch nog vaak tegenkomen, maar sparren met ons. Vooral dat sparren vinden wij belangrijk. De technische ontwikkelingen gaan snel. Dan moet je op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden. Tegenwoordig is het ook van belang dat je binnen het hele proces veel eerder de informatie compleet hebt dan vroeger. Dat is voor Willems geen enkel probleem vanwege hun flexibiliteit en dat maakt de samenwerking succesvol. Samen komen we zo tot iets moois. Daarbij is het ook gewoon prettig samenwerken met de mensen van Willems. Het voelt gewoon goed...”