Willems blijft over onze schouder meekijken

"Willems blijft over onze schouder meekijken"

Edo van Leersum, beleidsmedewerker facilitair gemeente Renkum

Het was een hoofdpijndossier voor de gemeente Renkum. Al tien jaar haperde de WKO installatie in het monumentale gemeentehuis. Maar na inmenging van Willems technisch adviesbureau lijken de problemen te zijn verholpen. “En daar zijn we erg blij mee”, zegt beleidsmedewerker facilitair Edo van Leersum van de gemeente Renkum.

We parkeren onze auto in het hartje van Oosterbeek. Daar hebben we in het gemeentehuis een afspraak met Edo van Leersum. Het monumentale pand werd na de oorlog ontworpen door Granpré Molière, een architect uit de beroemde Delftse school. “Een prachtig pand”, vindt ook Edo van Leersum. “Maar we kenden wel grote problemen in de zomer. De kamers op het zuiden werden veel te warm en daarom besloten we ruim tien jaar geleden een warmte koudeopslag systeem (WKO) te implementeren. Om in de zomer met het koele grondwater het gebouw te koelen en in de winter het opgewarmde water te gebruiken om alle ruimtes te verwarmen. Maar het systeem heeft nooit goed gewerkt. Iedereen die er mee te maken had, gaf elkaar de schuld. Toen de voormalige projectleider afscheid nam, werd ik enkele jaren geleden de trekker van dit bijzondere project. Het moest nu eens en voor altijd goed geregeld worden. Het probleem is dat je als facilitair medewerker overal een béétje verstand van hebt. Maar als het de diepte in gaat, ontstaan er ook bij mij problemen. Via onze installateur kwamen we bij Willems technisch adviesbureau terecht. Zij zijn onze adviseur en regisseur geworden.”

Regisseur

John Sloetjes van Willems technisch adviesbureau onderhoudt de contacten. “Dat is een man met verstand van zaken en een prettige persoonlijkheid. Onder regie van Willems stelde hij allereerst een rapport op, dat leidde tot concrete maatregelen. Het uitgangspunt hierbij was om de bestaande warmtepomp in bedrijf te houden tot 2019, wanneer de pomp zou zijn afgeschreven. Dat is helaas niet gelukt omdat er vorig jaar een scheurtje in de compressor van de warmtepomp ontstond. Dus ook deze gaan we nu vervangen. Willems loodst ons door deze periode heen. De zomer moet natuurlijk nog beginnen, maar we denken dat het een koele zomer wordt in het gemeentehuis, haha.”
Of het nu voor Willems ook klaar is bij de gemeente Renkum? “Integendeel”, zegt Edo van Leersum. “We blijven gebruik maken van de technische kennis van Willems. We hebben veel vertrouwen in elkaar en Willems blijft daarom over onze schouder meekijken of het allemaal goed blijft functioneren. Dat voelt voor ons net even wat prettiger.”