Post Featured Image

Willems constateert run op energielabel

Willems constateert run op energielabelOfficieel was het energielabel al verplicht sinds 2009. Omdat de overheid jarenlang niemand op de vingers tikte, gebeurde er in de praktijk nog niet zoveel mee. Dat is nu anders. Nu er sinds kort controles op de loer liggen, is er een run op het energielabel ontstaan.

Dat merkt ook specialist Mark Gerritsen van Willems technisch adviesbureau. “Wij verzorgen energielabels voor woningen en utiliteit. In de praktijk richten we ons vooral op de utiliteit. In het verleden kregen we maar mondjesmaat een verzoek. In 2014 werd er bijvoorbeeld slechts vijf keer een beroep op ons gedaan voor een energielabel, terwijl we in 2015 ruim boven de vijftig uitkwamen. Het zijn vooral beleggers en andere gebouweigenaren die Willems benaderen voor een energielabel. Mark: “Wij zijn gecertificeerd om energielabels af te geven. En het mooie is, dat wij vervolgens met het Energie Maatwerk Advies ook mogelijke verbeteracties kunnen adviseren.”


Bij Willems vinden ze het niet erg dat de overheid strenger controleert. “Maar in de basis is het natuurlijk goed dat we bewust met ons energieverbruik bezig zijn en dat we hierover nadenken. De winnaar is het milieu. En onze kinderen”