Willems sponsor Team Duiven, Werner zes keer de Alpe d’Huez op en af

Maatschappelijke betrokkenheid in optima forma

Willems sponsor Team Duiven,
Werner zes keer de Alpe d’Huez op en af

Zes keer de beruchte Alpe d’Huez op en af fietsen, Werner Willems wil het doen. En wel op 5 juni, samen met duizenden andere Nederlanders die met als motto ‘Opgeven is geen optie’ geld inzamelen voor de kankerbestrijding. De naam van de actie kent iedereen inmiddels: Alpe d’HuZes.

Willems technisch adviesbureau was in januari hoofdsponsor van de Willems’ Spinning Marathon bij sportcentrum AeroFitt in Duiven: 110 deelnemers, waaronder uiteraard Werner zelf, trapten maar liefst bijna 4000 euro bij elkaar. Ook dat geld ging naar de kankerbestrijding.

De deelname aan Alpe d’HuZes is een logisch vervolg. “Mijn partner Daniëlle en ik volgen al enkele jaren de uitzendingen over Alpe d’HuZes. We hadden beiden een brok in de keel en besloten meteen om in 2014 sponsor te worden van Team Duiven en ook om zelf mee te doen”, vertelt Werner.

Werner is met zijn leeftijd van 39 jaar het oudste lid van Team Duiven. Toch wil hij de Alpe d’Huez zes keer bedwingen. Werner en Daniëlle zijn namelijk fanatieke fietssporters, voor wie de Posbank een ‘pukkeltje’ is en de Alpe d’Huez dus een uitdaging. Maar van bluf is geen sprake, want het stel beklom tijdens vakanties in Frankrijk al eens de Alpe d’Huez en de in wielerkringen even beruchte Mont Ventoux.

Maar zes keer op één dag – per keer zo’n anderhalf uur naar boven en een half naar beneden – is natuurlijk andere koek. De verplichte keuring op sportcentrum Papendal geeft echter vertrouwen. Volgens de keuringsarts moet Werner er tot 5 juni nog een beetje meer power bij trainen en ietsje gewicht kwijtraken. “Dat gaat zeker lukken”, belooft Werner. Partner Daniëlle gaat de berg drie keer op en af.

Alpe d’HuZes is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een enorme happening. De ‘Nederlandse’ berg staat vol met supporters van de wielrenners. Hans en Tiny Willems, de grondleggers van Willems technisch adviesbureau, zullen er ook zijn. “Dat vind ik hartstikke leuk, maar ik stop niet voor ze”, zegt Werner, die weet dat de cadans van de klimmende fietsers niet onderbroken mag worden.