'Ze weten wensen brandweer te vertalen in betaalbare oplossingen'

Relatie aan het woord

'Ze weten wensen brandweer te vertalen in betaalbare oplossingen'

Willems technisch adviesbureau werkt momenteel aan het ontwerp van een brandveiligheidsinstallatie voor een kantoorgebouw aan het Schouwburgplein in hartje Rotterdam. Opdrachtgever is WPM Kantoormanagement. Willems kwam in contact met WPM via technisch manager Marc Mulder. Hij had bij een vorige werkgever goede ervaringen met Willems.

WPM Kantoormanagement verzorgt in opdracht van beleggers en andere eigenaren het technisch, administratief en commercieel beheer van kantoorgebouwen. Marc Mulder heeft 23 panden van het Bouwfonds REIM (Real Estate Investment Management) onder zijn hoede. Het kantoorgebouw in Rotterdam telt zes bouwlagen plus een parkeergarage van 3500 vierkante meter (160 parkeerplaatsen). Het is geen eenvoudige klus, onder andere omdat extra bouwkundige maatregelen nodig zijn en omdat de brandweer strenge eisen stelt aan met name de gasdetectie en afzuiging in de parkeergarage.

"Willems heeft het eerste bestek geschreven en de aanbesteding voor de installaties afgehandeld. Dat is zeer goed verlopen", vertelt Marc Mulder. De tweede fase blijkt echter ingewikkelder. Mulder: "We werken nauw samen met de brandweer. Daarbij hebben we veel profijt van de kennis van Willems van de wet- en regelgeving. Willems is in staat een goede vertaalslag te maken van de wensen van de brandweer naar betaalbare oplossingen. Dat is een sterk punt, want brandweer en gemeente hebben de neiging te overvragen. Dan heb je een partner nodig die weet hoe je met goedkopere alternatieven toch aan alle eisen kunt voldoen."

Voordat Marc Mulder bij WPM Kantoormanagement aan de slag ging, werkte hij bij een particuliere belegger. Toen heeft hij Willems leren kennen. Zijn vorige werkgever schakelde Willems meestal in voor klimaatoplossingen. Mulder doet graag zaken met het Duivense technisch adviesbureau. "Het is een betrouwbaar, transparant en toegankelijk bedrijf met korte lijnen. Je weet met wie je te doen hebt. Door kritische vragen te stellen, prikkelen ze je om goed na te denken over wat je wilt. Zo word je betrokken in het ontwerpproces. Het is geen bureau dat er heilig van overtuigd is dat zij het wiel hebben uitgevonden. Als opdrachtgever heb je een eigen inbreng die wordt gewaardeerd. Willems werkt niet op de automatische piloot. Problemen worden meteen opgepakt en niet bij de opdrachtgever gedumpt."